Ефикасно Еден-стоп Набавка на електронски компоненти
 • Duhuixuan· Century Building,Futian District, Shenzhen, China
 • производи

  конектори
  конектори
  X

  конектори

  Електрични конектор, уред за спојување електрични кола заедно (понекогаш позната како пристаништа, приклучоци, или интерфејс). Имаме конектори од сите видови, вклучувајќи ги и D-Sub, оптички влакна, автомобилската, кружни, аудио и видео, РФ, телеком, моќ, и USB. Ние исто така го носат голем избор на конектор терминали и терминал блокови, како и backshells и додатоци од сите видови.

  Категории на производи

  • 1.25T конектори
  • 15EDG конектори
  • 2EDG конектори
  • Аудио конектор
  • AV Connector
  • BNC конектор
  • Бут конектори
  • CH конектор
  • D-SUB Конектор
  • DC конектор
  • DuPont конектори
  • DVI конектор
  • EH конектори
  • женски заглавие
  • FPC конектори
  • header конектори
  • IC Socket
  • KF2510 конектори
  • Микро USB конектор
  • Оптички влакна конектор
  • PH конектори
  • Пин заглавие
  • PS2 приклучок
  • RJ11 конектори
  • RJ22 конектори
  • RJ-45 конектор
  • Краток спој капи
  • Клема конектори
  • USB конектор
  • USB тип C конектор
  • VH конектор
  • Wire конектор
  • XH конектори
  • ZH конектори

  производители

  • Xcfuse
  • ALPS
  • струпвам
  • Амфенол
  • AVAGO
  • BBJ
  • BOOMELE
  • Ckmtw
  • CNNT
  • CONNFLY
  • Dinkle
  • DTECH
  • Elinker
  • EVERLIGHT
  • Хамонд
  • HANRUN
  • HF
  • HRS
  • HX
  • Jae
  • JST
  • KANGNEX
  • KOA
  • KST
  • MAXIM
  • METZ CONNECT
  • MOLEX
  • Murata
  • Nextron
  • OMRON
  • PANASONIC
  • Феникс Контакт
  • PowerSync
  • SAMTEC
  • SOFNG
  • Sullins
  • ТЕ поврзување
  • ЈРД
  Компоненти меморија
  Компоненти меморија
  X

  Компоненти меморија

  XIDA Електроника купуваат огромен избор на мемориски чипови, картички и специјализирани модули меморија за секоја примена, вклучувајќи ROM и RAM меморија чипови и DRAM чипови на секоја сорта, флеш карти, FIFO, мемориски модули и многу повеќе.

  Подреди по капацитет, автобус ширина на податоци, време на пристап, работен напон, пакување, на пинови и многу повеќе. Најди меморија производи за широк спектар на видови интерфејс и за читање / запишување операција барања, вклучувајќи солиден меморија компоненти. Ние акции меморија производи погодни за сервери, персонални компјутери, станбени, комерцијални и индустриски апликации, и многу повеќе.

  производители

  • CYPRESS
  • EON
  • ETRON
  • FUJITSU
  • GigaDevice
  • Hynix
  • ISSI
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • микрон
  • MXIC
  • SAMSUNG
  • SPANSION
  • SST
  • SYNCMOS
  • WINBOND

  Категории на производи

  • DDR
  • EEPROM
  • FIFO
  • ФЛЕШ
  • ФРАМ
  • МАТУРА
  • RAM меморија
  Програмабилни логички уред
  Програмабилни логички уред
  X

  Програмабилни логички уред

  А програмабилни логички уред (ПЛД) е електронска компонента која се користи за изградба на реконфигурабилно дигитални кола. За разлика од логичка порта, која има фиксна функција, PLD има недефиниран функција на времето на производство. Пред PLD може да се користи во коло мора да се програмираат, а тоа е, реструктуиран.

  производители

  • ACTEL
  • АДИ
  • AKM
  • altera
  • Anlogic
  • CYPRESS
  • диоди
  • HOLTEK
  • INTEL
  • Intersil
  • LATTICE
  • LINEAR
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • Microsemi
  • систем покрај можноста
  • NUVOTON
  • NXP
  • НА
  • PERICOM
  • PTC
  • RENESAS
  • ROHM
  • ST
  • ТИ
  • TOSHIBA
  • Xilinx

  Категории на производи

  • 4000 серија Логика чип
  • 74 Серија Логика чип
  • кодек чип
  • CPLD / FPGA чип
  • Време База интегриран чип
  Интегрирано управување со моќ кола
  Интегрирано управување со моќ кола
  X

  Интегрирано управување со моќ кола

  моќта за управување со интегрирани кола (идентичен со менаџмент на енергија или PMICs или ЕУП како единица) се интегрирани кола (или блок систем во еден уред систем-на-чип) за управување со барањата за енергија на системот за домаќин. Така PMIC се однесува на широк спектар на чипови, но повеќето вклучува некоја форма на електронски моќ конверзија и / или релевантни моќ за контрола на функции. А PMIC често се вклучени во батеријата-управувана уреди како мобилни телефони и преносни медија плеери да се намали износот на просторот се бара.

  производители

  • АКТИВНИ-полу
  • АДИ
  • aimtron
  • АЛЕГРО
  • altera
  • АМЕ
  • AMS
  • ANACHIP
  • Anaren
  • ANISEM
  • ANPEC
  • AOS
  • пингвин
  • AWINIC
  • Axelite
  • BL
  • BPS
  • BYD
  • CHIPLINK
  • chipown
  • Џеј
  • созвучје
  • диоди
  • EUTECH
  • чувство технологија
  • FITIPOWER
  • FM
  • FORTUNE
  • GMT
  • HEXIN
  • HOLTEK
  • HTC
  • HYCON
  • IMP
  • Infineon
  • Intersil
  • IR
  • JRC
  • KEC
  • КИА
  • KODENSHI
  • Leadtrend
  • LINEAR
  • LITEON
  • ЕРЦ
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • MICRONE
  • MORNSUN
  • MPS
  • MW
  • natlinear
  • систем покрај можноста
  • NS
  • NXP
  • ОБ
  • НА
  • ПЕМ
  • моќ интеграции
  • PowTech
  • PTC
  • RICHTEK
  • RICOH
  • ROHM
  • кон морето
  • SEIKO
  • SEMTECH
  • SGMICRO
  • Silan
  • Silergy
  • SK
  • Skyworks
  • ST
  • TDK
  • ТИ
  • ТМ
  • TOPPOWER
  • TOREX
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WILLSEMI
  • XLSEMI
  • ZLG

  Категории на производи

  • AC DC-модул за напојување
  • Батерија Заштитна чип
  • DC-DC модул моќ
  • LDO
  • Линеарни Регулатор на чип
  • Интегрирано управување со моќ кола
  • Моќ монитор чип
  • Префрлување моќ чип за управување со
  • Референтен напон чип
  аналогни чипови
  аналогни чипови
  X

  аналогни чипови

  Аналоген чип е збир на минијатурни електронски аналогни кола формирана на едно парче од полупроводнички материјал.
  Напон и струја во одредени точки во кола на аналогни чипови се разликуваат постојано во времето. Спротивно на тоа, дигитални чипови само се користи и да се создаде напони или струи на одделни нивоа, без средно вредности. Во прилог на транзистори, аналогни чипови често имаат поголем број на пасивни елементи (Индуктор / Кондензатори / Отпорници) од дигитални чипови обично го прават. Намотки имаат тенденција да се избегнува, бидејќи на нивната големина, и на транзистор и кондензатор заедно може да се направи работата на намотки. (Кога овој метод се користи во CFL, ќе добие електронски баласт.)
  Аналогни чипови може да содржи и дигитална логика елементи за да го замени некои аналогни функции, или да им се овозможи на чип да комуницираат со микропроцесор. За оваа причина, а од логика е имплементиран најчесто користејќи CMOS технологија, овие чипови користат BiCMOS процеси од страна на компании како што се Freescale, Texas Instruments, STMicroelectronics и други. Ова е познато како мешани процесирање на сигналот и им овозможува на дизајнер да се вклучат повеќе функции во чип. Некои од придобивките вклучуваат заштита оптоварување, намалување на делови смета и повисока сигурност.
  Чиста аналогни чипови во обработка на информации Најголем дел беа заменети со дигитални чипови. Сè уште се потребни аналогни чипови за широкопојасни сигнали на сметка на условите за земање мостри стапка, висока моќност апликации и интерфејси на конверторот. Истражувачки и индустријата во областа продолжува да расте и да напредува. Некои примери на долготрајни и добро познати аналогни чипови се Операциски засилувач 741 и тајмерот 555.
  Чипови снабдување со електрична енергија, исто така, се смета за аналогни чипови. Нивната главна цел е да се произведе добро регулиран излезен напон за други чипови во системот. Од сите електронски системи бараат електрична енергија, шеми, напојување PMICs се важни елементи на овие системи.

  производители

  • АДИ
  • AKM
  • BB
  • BL
  • CHIPSEA
  • Cirrus Логика
  • диоди
  • ETEK
  • EXAR
  • HOLTEK
  • Infineon
  • Intersil
  • JRC
  • LINEAR
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • Мини-кола
  • систем покрај можноста
  • NS
  • NXP
  • НА
  • PERICOM
  • PHILIPS
  • PTC
  • RENESAS
  • ROHM
  • SGMICRO
  • Skyworks
  • ST
  • ТИ
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WILLSEMI
  • WOLFSON

  Категории на производи

  • A / D конверзија чип
  • аналогни чип
  • Аналогни Switch чип
  • Coulometer чип
  • Тековниот монитор чип
  • D / A конверзија чип
  • Дигитални Потенциометри чип
  осигурувачи
  Fuse/Circuit Breaker
  X

  Fuse/Circuit Breaker

  Во електрониката и електротехниката, осигурувач е електричен безбедносен уред кој работи да обезбеди над тековната заштита на електрични кола. Есенцијална компонента е метал жица или лента која се топи кога премногу струја тече низ него, а со тоа да го прекинувате на струја. Тоа е жртвено уред; еднаш осигурувач управувана тоа е отворено коло, и тоа мора да се замени или rewired, во зависност од видот.
  Осигурувачи се користат како основни безбедносни уреди од раните денови на електротехниката. Денес постојат илјадници различни осигурач дизајни кои имаат специфични сегашните и напон рејтинг, кршење капацитет и одговор пати, во зависност од апликацијата. На тековните оперативни карактеристики на осигурувачите за време и се избрани за да се обезбеди соодветна заштита, без непотребно прекин. Прописи жици обично се дефинира максимум рејтинг осигурач струја за одредени кола. Краток спој, преоптоварување, несоодветен товар, или неуспехот уред се примарните причини за работа осигурувачот.
  Осигурувачи е автоматски начин за отстранување на енергија од расипан систем; често скратено да ADS (автоматско исклучување на напојувањето). Автоматски прекинувачи може да се користи како алтернатива дизајн решение за осигурувачи, но имаат значително различни карактеристики.

  производители

  • Socay
  • TDK
  • Xcfuse

  Категории на производи

  • Прекинувач на електрично коло
  • Осигурувачи на клип / Седиште
  • Стаклена цевка Осигурувач
  • Директно Plug Осигурувач
  • За површинска монтажа со осигурувачи
  интерфејс чипови
  интерфејс чипови
  X

  интерфејс чипови

  производители

  • Genesys
  • HOLTEK
  • IC +
  • Infineon
  • Intersil
  • LINEAR
  • MACOM
  • MARVELL
  • MAXIM
  • Melexis
  • MICROCHIP
  • MPS
  • систем покрај можноста
  • NORDIC
  • НСТ
  • NVE
  • NXP
  • OKI
  • НА
  • PHILIPS
  • плоден
  • PTC
  • Qualcomm
  • Qualcomm Atheros
  • RDA
  • Realtek
  • ROHM
  • SEMTECH
  • SILICON LABS
  • Skyworks
  • ST
  • ТИ
  • UTC
  • VIA
  • VLSI
  • WIZNET
  • WOLFSON
  • ZLG

  Категории на производи

  • 4-20mA чип
  • Аудио интерфејс чип
  • МОЖЕ Чип
  • DDS чип
  • Ethernet чип
  • изолатор чип
  • LVDS чип
  • RS-485 / RS-422 чип
  • RS232 чип
  • USB чип
  • Безжичен пренос примање чип
  Засилувачи-линеарни уреди
  Засилувачи / Линеарна уреди
  X

  Засилувачи / Линеарна уреди

  Засилувач е електронски уред кој се зголемува на амплитудата на електричен сигнал. Тие се поделени во однос на нивната способност да ефективно се засили или напон или струја влезен сигнал. А засилувач засилува напон напонски сигнали за влез и произведува поголем излезен напон. Тековни засилувачи, исто така познат како трансимпедансен засилувачи, чувство на струи на влезови и излезни напон на товарот. Transconductance и Transresistance Засилувачи swap овој ефект - влезниот напон или струја произведува поголема излезна струја или напон соодветно.

  Еден клучен параметар за ефикасноста на засилувач е неговата линеарноста, или неговата способност да ја претставува на влезот со ист облик сигнал во временски домен на излез. Други клучни параметри вклучуваат стапката на поплава, фреквенција одговор, бучава, и зголемување на пропусниот опсег.

  Засилувачи се класифицираат како А, AB, B, C, D и E. класа претставува износот на варијација излезен сигнал има повеќе од еден циклус ако влезот е синусоидална бранови. Повеќе линеарен засилувач е, толку е помала дисторзија производ. Класа А е најстариот линеарни и класа C е најмалку линеарна. Класа C не е погоден за аудио апликации и обично се користи во производите како RF предаватели. Часовите D и Е се вклучувачките засилувачи кои можат да користат фази излез коло содржи хармонично резонатори, повеќе снабдување железнички преминување, комплементарни техники излез и PWM и делта-сигма модулација за зголемување на ефикасноста и реконструкција на бранови влез на излез.

  производители

  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • natlinear
  • NEC
  • NS
  • Nsiway
  • NXP
  • НА
  • ПЕМ
  • PTC
  • RENESAS
  • ROHM
  • SGMICRO
  • ST
  • ТИ
  • TOSHIBA
  • UTC
  • XICOR

  Категории на производи

  • Аудио засилувач
  • разликата засилувач
  • FET Внесете засилувач
  • Општи Операциски засилувач
  • Висока брзина Широк дијапазон на операцискиот засилувач
  • Инструментација Операциски засилувач
  • Тивка Операциски засилувач
  • Ниско-моќ Операциски засилувач
  • Прецизност Операциски засилувач
  • напон компараторот
  Keyswitches-Релеи
  Keyswitches / Релиња
  X

  Keyswitches / Релиња

  А keyswitch е еден вид на мал прекинувач се користи за копчињата на тастатурата. Тие сега се во голема мера надвор од употреба поради најмодерните тастатури користење на пластични листови со контакти на нив
  Копче исто така се користи за да се опише прекинувач се ракува со копчето, најчесто се користи во Алармни кола. А палење автомобилот е исто така еден гајтан од овој тип.

  Релеи се електромеханичките прекинувачи кои може да се активира со електричен сигнал наместо со рачно отворање или затворање на прекинувачот. Овој мал сигнал дејствува како чувар за многу поголем електричен сигнал. Способноста да имаат контрола ниско-моќ над сигнал со висока моќ е она што ги прави толку истакнати електрични компоненти.

  производители

  • Littelfuse
  • ALPS
  • BBJ
  • BOOMELE
  • BOURNS
  • копал
  • Космо
  • DELIXI
  • Е-Префрли
  • ECE
  • FUJITSU
  • GOLD
  • GOODSKY
  • HF
  • HKE
  • ХТВ
  • Infineon
  • IXYS
  • KE
  • Кемет
  • NEC
  • NF
  • OMRON
  • PANASONIC
  • Феникс Контакт
  • SOFNG
  • TAKAMISAWA
  • ТЕ поврзување
  • TONVER
  • TOSHIBA

  Категории на производи

  • кодирање Префрли
  • Натопи-Прекинувач
  • електронски прекинувач
  • Вклучете ја рачката
  • микропрекинувач
  • мултифункционален прекинувач
  • релеи
  • преклопникот
  • слајд прекинувач
  • такт Префрли
  транзистори
  транзистори
  X

  транзистори

  Транзистори се три-терминал уреди кои може да се направи во биполарно спој (BJT) форма, или почесто што се комплементарни метал-оксид-полупроводник (CMOS). Тие се создадени од соседните n-тип и p-тип на полупроводници или во PNP или NPN конфигурација. Обично на напон се применува на портата терминал овозможува струјата да тече низ уредот каде што функции транзистор слично на еден гајтан. Тие се користат во дигитални системи за спроведување на логички порти и чување на податоци. Аналогните кола да ги користите за да креирате засилувачи и осцилатори.

  производители

  • АДИ
  • ANACHIP
  • ANPEC
  • AOS
  • АПЕК
  • пингвин
  • BL
  • Џеј
  • CREE
  • диоди
  • EXAR
  • FAIRCHILD
  • FM
  • FORTUNE
  • FUJI
  • Infineon
  • Intersil
  • IR
  • IXYS
  • KEC
  • КИА
  • ЕРЦ
  • MagnaChip
  • MATSUKI
  • MICROCHIP
  • MICRONE
  • NEC
  • систем покрај можноста
  • НИКО-мерење
  • NXP
  • НА
  • PANASONIC
  • PANJIT
  • Prisemi
  • RENESAS
  • ROHM
  • Silan
  • SK
  • ST
  • ТИ
  • TOREX
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WILLSEMI
  • Littelfuse

  Категории на производи

  • Дарлингтон транзистори
  • дигитални триод
  • IGBT
  • MOS
  • Силиконската Триаци
  • триод
  диоди
  диоди
  X

  диоди

  A диода е на две-терминал уред кој постои било каде p-тип и n-тип на полупроводници се директно влегла едни на други. Примена на позитивен напон на анодата нема да даде никакви значајни струја се додека не се надминат прагот напон на диодата. Откако Напонски праг е надмината струја ќе им биде дозволено да тече од анодна на катодна но диоди ќе го блокира протокот на струја од катод на анодна под повеќето услови. Тие се користат во AC-DC трансформатори, радија, електро-статички празнење (ESD) кола, како извор на светлина, итн

  производители

  • AOS
  • пингвин
  • AVAGO
  • AVX
  • BOURNS
  • Џеј
  • диоди
  • Infineon
  • IR
  • IXYS
  • KEC
  • КИА
  • ЕРЦ
  • MAXIM
  • Murata
  • систем покрај можноста
  • NXP
  • НА
  • PANASONIC
  • PANJIT
  • Протек
  • PTTC
  • ROHM
  • SEMTECH
  • SHINDENGE
  • Silan
  • SK
  • Skyworks
  • ST
  • TDK
  • ТЕ поврзување
  • ТИ
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WILLSEMI
  • Littelfuse

  Категории на производи

  • APD
  • DIAC
  • Ослободување од одговорност Диода
  • Ди
  • FRD
  • Општи Диода
  • Висок напон Диода
  • исправувач мост
  • шотки диоди
  • Вклучување Диода
  • Телевизори
  • UFRD
  • Зенер диода
  Отпорници
  Отпорници
  X

  Отпорници

  Имаме отпорници за сите апликации, вклучувајќи еден за површинска монтажа, единствено преку дупка, косилки, потенциометри и rheostats, како и на различни проекти, мрежи и низи, и други додатоци.

  Отпорник е пасивна електрични компонента која се ограничува или го регулира протокот на електрична струја низ коло. Сегашната се пресметува преку закон Ом: V = IR. Отпор вредност, толеранција, а понекогаш дури и температурен коефициент може да се утврди со читање на кодот на боја, што е наведено од страна на серија на обоени бендови на страната на компонентата.

  Отпорници може да се користи за да го ограничи протокот на струја низ диоди и да го прекине далновод и да се спречи рефлексии. Два може да се користи за креирање на напон делител, кој произведува излезен напон пропорционален вредности на отпорот. Влезот за општа намена / излез (GPIO) трансивер може да има излез во собата од страна на голем pull-up или повлечете надолу отпорник кој е поништена кога GPIO станува активен.

  Отпорници се креирани со користење на различни материјали, вклучувајќи и карбонски, јаглерод филм, метал филм, и жица рана. Електроника бараат од нив да бидат мали и прецизни, додека индустриски апликации може да бараат од нив да бидат способни за дисипација на големи количини на енергија, па и тие завршуваат се поголеми.

  производители

  • ALPS
  • ametherm
  • Амфенол
  • BOURNS
  • Brightking
  • нЕКОГАШ оми
  • FH
  • HDK
  • KOA
  • LIZ
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • Murata
  • NXP
  • PANASONIC
  • RALEC
  • ROHM
  • RUILON
  • socay
  • Sunlord
  • SUP
  • TDK
  • UniOhm
  • VISHAY
  • WALTER
  • СТЦ
  • YAGEO
  • Littelfuse

  Категории на производи

  • прилагодлив Отпорник
  • Јаглерод филм Отпорник
  • цемент Отпорник
  • Тековни чувствување Отпорник
  • Директен приклучок за исклучување
  • осигурување Отпорник
  • LED Светилка Отпорник
  • Метал Глазура Отпорник
  • Метал оксид филм Отпорник
  • Метални филм Отпорник
  • МОФ MO
  • NTC
  • печ исклучување
  • Печ ултра-ниска отпорност Отпорник
  • фотосензитивни Отпорност
  • потенциометар
  • Прецизност Прилагодлив Отпорност
  • PTC термистор
  • Земање мостри Отпорник
  • SMD Отпорник
  • Тенок филм прецизен чип Отпорник
  • Варистор
  • Жица рана Отпорник
  Сирена-звучник-МИЦ
  Ѕвончето / звучник / MIC
  X

  Ѕвончето / звучник / MIC

  А сирена или аларма е аудио сигнален уред, кој може да биде механички, електромеханички, или Пиезоелектрични (пиезо за кратко). Типични користи за звучни сигнали и beepers вклучуваат алармни уреди, тајмери, и потврда на корисник влез, како што клик на глувчето или удар.
  Звучник е електромеханички уред кој произведува звук. Тоа вклучува компјутерски звучници, дигитални звучници, Електростатско звучник со полн опсег на звучници, Хорн звучникот, звучникот, Magnetostatic звучникот и така натаму.
  Микрофон е енергија конвертор кој го претвора звучни сигнали во електрични сигнали.

  производители

  • CY
  • KELIKING
  • Ноулс
  • Murata
  • TDK
  • WILLSEMI

  Категории на производи

  • Ѕвончето
  • МИЦ
  • звучник
  батерии
  батерии
  X

  батерии

  Електричен батеријата е уред кој се состои од еден или повеќе електрохемиски ќелии со надворешните врски се предвидени за напојување на електрични уреди, како што се проектори, паметни телефони, и електрични автомобили.
  Батерии доаѓаат во многу форми и големини, од минијатурни клетки кои се користат за напојување на слушни помагала и рачни часовници на мали, тенки клетки кои се користат во паметни телефони, до големи оловни батерии се користат во автомобили и камиони, а во најголемиот екстремен, голем батеријата банки големината на простории кои обезбедуваат мирување или вонредна состојба моќ за телефонски централи и центри за податоци.

  производители

  • DTECH
  • GP
  • Maxell
  • PANASONIC
  • Q & J
  • SEIKO

  Категории на производи

  • Батерија
  • база на батеријата Рамка / батерија
  • адаптер за напојување
  кондензатори
  кондензатори
  X

  кондензатори

  Кондензатори се пасивна електрични компонента со два терминали кои се чуваат електромагнетна енергија во форма на електрично поле. Терминали се поврзани со две проводен плочи кои имаат диелектрични материјал помеѓу нив. Во нив се складираат електричен полнеж на нивните проводен плочи. Наплатата на плочи разделени со диелектрични материјали создаде електрично поле.

  Кондензатор е параметар на кондензатор кој покажува износот на складирани електрични задолжен за даден напонот на своите терминали. Се мери во farads (F). На пример, удвојување на капацитетот двојно ќе се чуваат електричен полнеж (за даден константен напон на терминалите).

  Кондензатори се класифицирани врз основа на физички материјали кои се користат за три-слој диригент диелектрични диригент структура. На пример, оние со метални диелектрични електролит материјали се нарекуваат електролитски кондензатори; метал керамички метал се нарекуваат керамички кондензатори, итн Оние кои не се поларизирани може да се поврзе или да позитивен или негативен напон. Ако тие се поларизирани тие мора да бидат поврзани со позитивен напон, со позитивната клема да бидат означени на пакувањето.

  производители

  • AISHI
  • AVX
  • CapXon
  • ЦИК
  • Chengxing
  • DAIN
  • EPCOS
  • EYANG
  • FH
  • ХЕЦ
  • ЧЕСТ
  • HUAWEI
  • Jianghai
  • JML
  • Јохансон
  • Кемет
  • lelon
  • MAN Yue
  • Murata
  • NCC
  • Nichicon
  • PANASONIC
  • ROQANG
  • rubycon
  • SAMSUNG
  • SAMWHA
  • SAMYOUNG
  • SHINYEI
  • SIEMENS
  • ST
  • Taiyo Yuden
  • TDK
  • TENTA
  • топаз
  • VISHAY
  • WINDAY
  • СТЦ
  • YAGEO

  Категории на производи

  • CBB Кондензатор
  • корекција Кондензатор
  • електролитски кондензатор
  • Висок напон кондензатор
  • Монолитни керамички кондензатор
  • Повеќеслоен керамички кондензатор
  • Печ електролитски кондензатор
  • полиестер Кондензатор
  • Кондензатор безбедност
  • Цврст Електролитски кондензатор
  • Танталови кондензатори
  • променлив кондензатор
  кристални осцилатори
  кристални осцилатори
  X

  кристални осцилатори

  А кристално осцилатор е електронски осцилатор коло дека го користи механички резонанца на вибрира кристално на Пиезоелектрични материјали да се создаде електрична сигнал со прецизни фреквенција. Оваа фреквенција е често се користи да ги пратите на време, како и во кварцни рачни часовници, да се обезбеди стабилна часовникот сигнал за дигитални интегрирани кола, и да се стабилизира фреквенции за радио предаватели и приемници. Најчестиот вид на Пиезоелектрични резонатор користи е кварцен кристал, па осцилатор кола инкорпорирање на нив станаа познати како кристални осцилатори, но и други Пиезоелектрични материјали, вклучувајќи поликристални керамика се користи во слични кола.
  А кристално осцилатор, особено направен од кварцен кристал, работи со тоа што се искривени од страна на електрично поле кога напон се применува на електрода блиску до или на кристал. Овој имот е познат како electrostriction или инверзна пиезоелектричество. Кога полето е отстранета, кварц - која осцилира во прецизен фреквенција - генерира електрично поле како што се враќа во претходната форма, а тоа може да генерира напон. Резултатот е тоа што кварцните кристали се однесува како на RLC коло.
  Кварцните кристали се произведени за фреквенции од неколку десетици до стотици kilohertz мегахерци. Повеќе од две милијарди кристали се произведени на годишно ниво. Повеќето од нив се користат уреди за широка потрошувачка како што се часовници, часовници, радиа, компјутери и мобилни телефони. Кварцните кристали исто така наоѓаат примена во тест и мерна опрема, како што се бројачи, сигнал генератори, и осцилоскопи.

  производители

  • ABRACON
  • ГРАЃАНИТЕ
  • CTS
  • EPSON
  • Hele
  • HOSONIC
  • КДС
  • Kyocera
  • СКАЛА
  • Murata
  • НДК
  • SEIKO
  • SITIME
  • SIWARD
  • TAE
  • TAITIEN
  • TXC
  • YXC

  Категории на производи

  • 49S
  • 49SMD
  • 49U
  • Активни кристално осцилатор
  • керамички резонатор
  • Волумен кристално осцилатор
  • Печ Активни кристално осцилатор
  • Печ Пасивни кристално осцилатор
  • SAW резонатор
  Намотки-магнетна монистра-трансформатори
  Намотки / магнетна монистра / трансформатори
  X

  Намотки / магнетна монистра / трансформатори

  На намотки, исто така, повика на калем, задави или реактор, е пасивна два терминали и електрични компоненти што продавници енергија во магнетно поле, кога електрична струја тече низ него. На намотки обично се состои од една изолирана жица рана во серпентина околу јадрото.

  Магнетни зрнца се дизајнирани за да се потисне висока фреквенција бучава и колец мешање сигнал линии, моќ линии, а исто така да го апсорбира електростатско импулси. Магнетни зрнца се користат за да ги апсорбира UHF сигнали, како што некои RF кола, PLL, осцилирачки кола, и ултра висока фреквенција меморија кола (DDRSDRAM, Rambus, итн), што треба да се додаде магнетна монистра на влезот дел од напојувањето. На магнетните перла има висока отпорност и пропустливост, што е еквивалентно да се паралелни на отпорот и индуктивност, но вредноста на отпорот и индуктивност вредноста не се разликуваат со фреквенција.

  Трансформатори се само две намотки со силна меѓусебна спрега помеѓу нив. Чекор надолу трансформатори намали напон од влезниот извор власта на амплитуда, што е помалку опасно и, исто така, повеќе практични во бизнисите и домаќинствата. Чекор до трансформатори зголеми напонот за поефикасно пренесување на долги растојанија на далноводи. Трансформатори се од суштинско значење за дистрибуција на струја.

  производители

  • ABRACON
  • АДИ
  • Ashining
  • BOTHHAND
  • BOURNS
  • Camry
  • ЦИК
  • Chilisin
  • cjiang
  • EPCOS
  • FH
  • FH-BK
  • gotrend
  • HANRUN
  • HK-линија
  • ИКТ
  • Јохансон
  • LINEAR
  • MAXIM
  • ML
  • MORNSUN
  • Murata
  • НА
  • PANASONIC
  • ПУЛС
  • rainsun
  • socay
  • ST
  • Сумида
  • Sunlord
  • Sunltech
  • SXN
  • Taiyo Yuden
  • TDK
  • VISHAY
  • СТЦ
  • Вурт
  • ЈРД

  Категории на производи

  • антена
  • чип Индуктор
  • Чип магнетна мушка
  • Хроматските прстен Индуктор
  • Заеднички режим задави
  • Директен магнетна мушка
  • DR магнетно јадро
  • филтер
  • инструмент трансформатор
  • Low Frequency Индуктор
  • Нето Порт Трансформатор
  • моќ Индуктор
  • моќ трансформатор
  • RF Индуктор
  Инструменти и метри
  Инструменти и метри
  X

  Инструменти и метри

  XIDA електрониката е посветена на обезбедување на повеќе иновативни неограничено светот повеќе различни клиенти со ефективни технолошки производи. ние успешно лансираше на глобалниот пазар на дигитални мултиметри, автомобилската инструментација, електрични инструменти за тестирање, заштита на животната средина и топлинска инструменти анализа, безбедност инструментација, генерален тестер, мерење и калибрација инструменти и дигитални осцилоскопи складирање и други 10 широк спектар на главни категории на производи, и продолжи да се направи серија на производ диверзификација, и целосно да се задоволат уникатните потреби на различните клиенти.

  производители

  • UNI-T

  Категории на производи

  • Benchtop дигитални мултиметри
  • кабел Тестери
  • Прекинувачот Finders
  • Компонента алатки за тестирање
  • DC напојување
  • Дигитална струјна клешта метри
  • дигитални Мултиметри
  • Дигитални складирање осцилоскопи
  • Електрична инсталација Тестери
  • Електричен алат
  • Тестери на животната средина
  • Рачни дигитални осцилоскопи чување
  • Индустриски Дигитални менгеме метри
  • Индустриски True RMS мултиметри
  • IR термометар
  • Распоред и алатки за мерење
  • Анализатори на квалитет на
  • Штекер
  • PRO линии
  • Socket Тестери
  • спектар анализатори
  • термовизиски камери
  • Ултра Фосфор осцилоскопи
  • USB Тестери
  • Тестери на напон и континуитет
  • детектори на напон
  • waveform Генератори
  сензори
  сензори
  X

  сензори

  Сензори обично спаѓаат во една од следниве четири категории:
  сензор за притисок
  сензор за притисок обично се мери притисок на гас или течност. Тие работат со генерирање на електронски сигнали како резултат на притисокот генерирани како функција од силата што е потребно за да се спречи течност или гас од проширување. Сензори за притисок, исто така, често се нарекува конвертори на притисок, притисок предаватели, пиезометри и индикатори притисок, меѓу другите имиња. Тие вообичаено се користат во контрола и мониторинг апликации.
  Движење и позиција сензори
  А движење и позиција сензор овозможува мерење на позицијата, или во апсолутна смисла (апсолутна сензор позиција), или во релативна смисла (роднина или поместување на сензорот). Движење или позиција сензори може да се измери линеарна позиција на уредот (линеарна позиција сензор), аголна позиција промени, како и промени во мулти-оската позиција. Меѓу најпопуларните во употреба во уреди за носење и преносни уреди се IoT жироскоп и Акцелеметарски сензор.
  Оптички сензори
  оптички сензори конвертирате блескава светлина, или промена на светлината, во електронска сигнал кој е читлив со инструмент. Овие сензори, исто така, повика фотоелектрически сензори, тогаш се во можност да се утврди постоењето и позиционен присуство на објектот. Оптички сензори се користат во широк спектар на индустриска автоматизација апликации, како и комерцијални производи. Меѓу најпопуларните се оптички сензори, сензори, сензори и завеса безбедност светлина.
  Топлинска сензори
  термални сензори се уреди кои произведуваат електрични сигнали како одговор на температурата или промена на температурата. Тие се составен за индустриски апликации кои бараат feeback за одржување на оптимална работна температура. Секое над-температура читања, тогаш може да резултира со исклучување на машината за да се прошири живот и одржување на безбедна работна средина. Двата главни вида на топлинска сензори се сензори за температура и влажност сензори.

  Категории на производи

  • сензор за забрзување
  • Сензор за амбиентално светло
  • боја сензор
  • сензор на слика
  • Инфрацрвен сензор
  • Температура и влажност сензор
  • температурен сензор
  • допир чип

  производители

  • ПИКСЕЛ
  • ROHM
  • RONGHE
  • Sensirion
  • SHARP
  • SHOUDING
  • СИГМА
  • SILICON LABS
  • СПЦ
  • ST
  • TDK
  • ТЕ поврзување
  • ТИ
  • ТМ
  • TONTEK
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • Winsen
  • ACAM
  • BOURNS
  • Broadcom
  • диоди
  • EG
  • EVERLIGHT
  • бРЗО
  • чувство технологија
  • FM
  • Freescale
  • HOLTEK
  • Honeywell
  • HOPERF
  • icman
  • Infineon
  • Intersil
  • InvenSense
  • LINEAR
  • MAXIM
  • МЕА
  • Melexis
  • MICROCHIP
  • MKA
  • MST
  • Murata
  • Natlinear
  • Nicera
  • NVE
  • NXP
  • OmniVision
  • OMRON
  • НА
  • OSRAM
  • PANASONIC
  возачите
  возачите
  X

  возачите

  Возачите се посветени предаватели. Тие се оптимизирани за возење одредена технологија семејството или комуникација стандард и да се поедностави дизајнот на поголем систем со спроведување на сите релевантни протоколи и електрични барања. На пример, LED драјвер offloads високите барања тековната извор / мијалник од процесорот / АП GPIOs и врз компонента на возачот. Интерфејс компоненти може да содржи возачите и приемници (примопредаватели), кои се разноврсна компоненти кои може да се користи за спроведување на јавните комуникациски мрежи и дејствуваат како репетитори.

  производители

  • АДИ
  • AKM
  • АЛЕГРО
  • AVAGO
  • BITEK
  • BL
  • BPS
  • CHIPLINK
  • chipown
  • созвучје
  • диоди
  • чувство технологија
  • FITIPOWER
  • FM
  • HOLTEK
  • IMP
  • Infineon
  • Intersil
  • IR
  • ISSI
  • IXYS
  • JRC
  • KEC
  • LG
  • LINEAR
  • ЕРЦ
  • MAXIM
  • МБИ
  • MICROCHIP
  • MICRONE
  • MORNSUN
  • MPS
  • NEC
  • систем покрај можноста
  • NS
  • NXP
  • ОБ
  • НА
  • ПЕМ
  • PANASONIC
  • PowTech
  • PTC
  • RICHTEK
  • ROHM
  • SANKEN
  • SEMTECH
  • SGMICRO
  • СИ-ЕН
  • СИГМА
  • Silan
  • SILICON LABS
  • SOLOMON
  • ST
  • ТИ
  • ТМ
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WILLSEMI
  • XLSEMI
  • Silergy

  Категории на производи

  • диск чип
  • EL возач
  • Висока струја возачот
  • IGBT возач
  • LCD возач
  • LED драјвер
  • MOS возач
  • мотор возач
  • SCR возачот
  Вградени Периферни чипови
  Вградени Периферни чипови
  X

  Вградени Периферни чипови

  производители

  • АДИ
  • АЛЕГРО
  • altera
  • AMD
  • ANACHIP
  • пингвин
  • BL
  • Broadcom
  • chipown
  • созвучје
  • диоди
  • EPSON
  • EXAR
  • FUJITSU
  • GENITOP
  • HOLTEK
  • IDT
  • IMP
  • Intersil
  • KEC
  • LINEAR
  • MAXIM
  • MICROCHIP
  • natlinear
  • систем покрај можноста
  • NORDIC
  • NS
  • NUVOTON
  • NXP
  • НА
  • PTC
  • RICHTEK
  • RICOH
  • ROHM
  • SGMICRO
  • Silan
  • SILICON LABS
  • ST
  • ТИ
  • TOREX
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VIA
  • WOLFSON
  • XICOR
  • XPT

  Категории на производи

  • фонт чип
  • MCU следење Чип
  • Порт Продолжување чип
  • Реално време часовникот чип
  Optocoupler-LED
  Optocoupler / LED
  X

  Optocoupler / LED

  Во електрониката, на опто-изолатор, исто така познат како и optocoupler, photocoupler или оптички изолатор, е електронска компонента која служи за пренос на електрични сигнали помеѓу две изолирани кола со помош light.Opto-изолатори спречи висок напон од кои влијаат на системот добивањето на располагање signal.Commercially опто-изолатори издржат влез-за-излезни напони до 10 kVand пренапони со брзина до 25 kV / μs.

  А заеднички тип на опто-изолатор состои од ЛЕР и phototransistor во истата матна пакет. Други видови на извор-сензор комбинации вклучуваат LED-фотодиода, LED-LASCR и ламба-photoresistor парови. Обично опто-изолатори дигитален пренос (on-off) сигнали, но некои техники кои ќе им дозволи да се користи со аналогни сигнали.

  Светлината кои емитуваат Диоди користи солидна држава осветлување технологија за производство на светлината низ цврста материја, во суштина полупроводници. Ова ги издвојува од другите извори на светлина, како што блескаво светилки (преку вакуум) или компактни флуоресцентни светилки (преку гас). На основен механизам на светлината производство работи на Бенд-на-бенд рекомбинација или зрачење.

  Категории на производи

  • Директно вметнува optocoupler
  • Fresnel леќа
  • Инфрацрвен приемник
  • InfraredEmitter
  • решетки
  • LCD дисплеј Модул
  • LED дигитални цевки
  • Светлината кои емитуваат Диоди
  • OLED дисплеј Модул
  • печ optocoupler
  • Фотоелектричен Цврста состојба Relay
  • фотоелектрически прекинувач
  • SCR optocoupler
  • Силиконската фотоелемент

  производители

  • Honeywell
  • ISOCOM
  • KODENSHI
  • LITEON
  • LONTECH
  • NEC
  • НА
  • OSRAM
  • PANASONIC
  • RENESAS
  • ROHM
  • SHARP
  • SIEMENS
  • Topway
  • TOSHIBA
  • UTC
  • VISHAY
  • WINSTAR
  • ARKLED
  • AVAGO
  • BrtLed
  • CEL
  • Cosmo
  • EVERLIGHT
  • HARVATEK
  WhatsApp Онлајн Chat!